Всички категории
EnglishEN

Разликата между инвертора с мрежова връзка и хибридните инвертори

Споделя това

За да изберете подходящ соларен инвертор за различни приложения, е важно да разберете разликите между инвертори в мрежата, извън мрежата, свързани с мрежата и хибридни инвертори.

Слънчевият инвертор преобразува постоянен ток в променлив ток и възниква объркване при избора на правилния тип слънчев инвертор за конкретна нужда. Нека направим разлика между свързаните с мрежата и хибридните инвертори.

Хибриден инвертор Vs. Инвертор извън мрежата

Соларен инвертор извън мрежата може да използва енергия от мрежата и батерии за захранване на електрически товари. Батериите обаче са задължителни за слънчеви системи извън мрежата. Хибридният инвертор може да се използва както в мрежата, така и извън нея, осигурявайки гъвкави опции за конфигуриране на батерията.

Хибриден инвертор срещу инвертор в мрежата

Хибридният инвертор може да има две различни значения. Това може да бъде инвертор извън мрежата с вграден контролер за слънчево зареждане или инвертор, интегриран в мрежата. Инвертор извън мрежата със слънчев контролер за зареждане позволява на потребителя да свърже фотоволтаичния вход към слънчевия инвертор и да види фотоволтаичното състояние на дисплея на слънчевия инвертор за лесно свързване и проверка на системата. Свързаният с мрежата инвертор може да се използва както за модели извън мрежата, така и за свързани с мрежата модели.

5kW батерия за сървърен шкаф

Хибриден инвертор Vs. Решетъчен инвертор

Свързаните с мрежата инвертори се използват в свързани с мрежата слънчеви системи, където е невъзможно да се свърже към електрическия товар и цялата постоянна енергия, генерирана от PV, ще бъде преобразувана в променливотоково захранване от свързания с мрежата инвертор и директно изпратена към мрежата . За соларни системи, свързани към мрежата, не са необходими батерии.

За разлика от тях, слънчевите инвертори извън мрежата трябва да бъдат оборудвани с батерии. Слънчевата енергия с постоянен ток може да се преобразува в променливотокова чрез слънчеви контролери за зареждане и инвертори извън мрежата, за да се осигури захранване директно към товара. Освен това слънчевата енергия с постоянен ток може да се използва за съхраняване на електричество чрез батерии. Когато няма налична слънчева енергия, батериите могат да осигурят непрекъснато захранване на товара, за да осигурят нормална работа на електронните устройства.

За да изберете правилния соларен инвертор за вашите нужди, от решаващо значение е да вземете предвид изискванията за захранване на вашия дом, офис или различни настройки, като автомобили, RVs и фабрики. В Hinton Power нашите експерти по инвертори могат да ви предоставят безплатно персонализирано решение за слънчев инвертор въз основа на вашата конкретна ситуация. Моля, свържете се с нас по всяко време.


Нека обсъдим вашето решение

Свързани новини