Всички категории
EnglishEN

Анализ на пазара на домашна система за съхранение на енергия в Европа

Споделя това

Според данни на Евростат, настоящите топ 5 европейски пазара за съхранение на домакинства Германия, Италия, Обединеното кралство, Испания и Австрия имат общо постоянно население от 267 милиона през 2021 г., с ефективно жилищно население от около 122 милиона и ако 30% от тези домове са подходящи за монтаж на покриви за съхранение на слънчева енергия, общият потенциален пазар за съхранение на слънчева енергия на основните европейски пазари в момента е около 31.8 милиона покрива, като е известно, че в момента са инсталирани около 900,000 900,000 покрива. 2.46 10, степента на проникване на пазара е около 357%. Ако се изчисли средното търсене от 10kWh на домакинство, потенциалното търсене на битово съхранение в Германия, Италия, Обединеното кралство, Западна и Австрия е около 13GWh, а степента на навлизане на битовото съхранение на основния европейски пазар за битово съхранение се очаква да достигне 2025% -35.7% през 46.4 г. На фона на редица фактори потенциалната битова акумулаторна инсталация е 8.9-11.6GWh, със средногодишно увеличение от XNUMX-XNUMXGWh.

Хибриден инвертор Hisen 3.6-5kW

Фактори

Агресивният растеж на съхранението в европейските домакинства до голяма степен се движи от програмата REPowerEU, отговорът на ЕС на хаотичния глобален енергиен пазар, който се фокусира върху „въглеродна неутралност“ и „енергийна независимост“ чрез енергийна ефективност, диверсификация на енергийните доставки и ускоряване на въвеждането на възобновяеми енергийни източници за заместване на изкопаемите горива в домакинствата, промишлеността и производството на електроенергия. „енергийна независимост. Мащабното и бързо разгръщане на слънчева енергия за захранване на Европа е в основата на програмата REPowerEU със стратегическа цел за внедряване на повече от 320 GW слънчеви фотоволтаични системи до 2025 г. и около 600 GW до 2030 г., за да се замени разчитането на традиционните изкопаеми горива и природен газ, като системите за съхранение на енергия в домакинствата също нарастват заедно с експлозивния растеж на фотоволтаичните системи на покрива Растежът на системите за съхранение на жилища също ще расте с експлозивния растеж на фотоволтаичните системи на покривите.

Високоволтова подредена литиева батерия 8-54kWh

Проблеми

1. Недостатъчно инсталатори

Според проучването на инсталаторите на европейския пазар, най-бързо развиващият се пазар в Европа е съсредоточен в пазара на Германия и Италия, основната причина за въздействието на текущата инсталация на двата пазара е фокусирана върху липсата на работници на ниво монтажник, в случай на работници на място, пазарът за съхранение на домакинства в Германия и Италия ще бъде бързо освободен.

Всичко-в-едно система за съхранение на енергия Hisen

2. Терминалът не е отворен

Според проучване на европейски дилъри и монтажници, повечето потребители в Европа не са запознати с цялостната система за съхранение на светлина, крайният клиент (около 80%) ще се вслушва повече в съветите за монтаж на електротехника, инсталатора, малко клиенти разпознават само марката Купува. В същото време в Европа повечето слънчеви продукти не се рекламират, така че връзката между марката и крайния потребител трудно може да бъде прекъсната и по-голямата част от избора е в ръцете на монтажника. В същото време покупките на монтажниците също са донякъде регионални, например монтажниците в южния регион на Франция няма да купуват от агенти в северния регион. Следователно, когато потребителите избират марката на оптичната система за съхранение, каналът играе решаваща роля.

Забелязахме, че от втората половина на 2021 г. до първата половина на 2022 г. битовото съхранение в Австрия се развива бързо, което е свързано с политиката на страната, първо, австрийското правителство удължи субсидията за битово съхранение до 2023 г., и второ, австрийското цената на електроенергията се покачва, което може да се види от втората половина на 2021 г. докрай, особено тази година достигна пика от €489/MWh. Въпреки политиката на правителството за ограничаване на цената на електроенергията, например 10 евроцента за електроенергия под 2900kWh, можем да видим, че средната цена на електроенергията на едро в Австрия все още е на исторически високо ниво и факторът на субсидията се наслагва, австрийският Пазарът на битово съхранение все още е много сигурен пазар до 2023 г. и ако политиката на субсидиране продължи, се очаква да надмине Обединеното кралство и Испания през 2025 г.

Надяваме се, че това ръководство е било полезно. Ние сме специализирани в жилищни и търговски обекти, които притежават най-високо награден инженер от глобална ТОП слънчева компания за инвертори и батерии с повече от 10 години опит, усъвършенстваната технология ни кара да предоставяме надеждни и най-ефективни ESS на нашите партньори.

Можете да се свържете с нас, за да получите безплатна оферта за вашия проект за съхранение на енергия.

5kW батерия за стенен монтаж


Нека обсъдим вашето решение

Свързани новини